We zoeken een nieuw bestuur!

Solliciteren kan tot en met 31 december.

Vacatures bestuur Volt Zuid-Holland Noord

In 2023 zijn de regio’s Leiden, Midden-Holland, Den Haag en Delft samengevoegd tot de afdeling Volt Zuid-Holland Noord. Dit betekent dat er één bestuur komt voor de gehele afdeling, terwijl er op lokaal niveau communities actief zijn. In 2024 zoeken wij daarom een volledig nieuw bestuur voor de afdeling! Het bestuur draagt eraan bij dat wij bouwen aan onze vereniging en faciliteert de partij richting succesvolle verkiezingen.

Wij nodigen al onze leden van harte uit om deze vacatures te bekijken en misschien ben jij binnenkort bestuurslid voor Volt Zuid-Holland Noord!

Wat doet het bestuur?

Als bestuurslid praat en beslis je mee over de koers en ontwikkeling van de Volt afdeling Zuid-Holland Noord. We zorgen als bestuur voor leiding en visie. We steunen en stimuleren de teams die actief zijn binnen de afdeling. We helpen nieuwe lokale communities om zich op te bouwen en zijn een luisterend oor voor onze leden. Daarnaast zijn we als bestuur het aanspreekpunt voor de fracties in zowel de gemeenteraad als de Provinciale Staten om zo de verbinding te houden tussen de vereniging en de partij. En we houden contact met de andere Volt-afdelingen. Zowel in Nederland als in Europa!

Rollen

Alle bestuursfuncties staan open als vacature. Wij zijn dus op zoek naar 5 tot 7 kandidaten die zich op het congres verkiesbaar willen stellen voor een termijn van 2 jaar. Het streven is om onder de bestuursleden een regionale spreiding aan te houden die de afdeling representeert. In het bestuur onderscheiden wij drie rollen, die allemaal vrijwilligersfuncties zijn:

 • Co-Lead (m/v/x): De Co-Lead (m/x) en de Co-Lead (v/x) zijn de voorzitters van het bestuur. Zij zorgen voor de aansturing en de lange termijn visie. Zij vertegenwoordigen de afdeling lokaal, nationaal en Europees. Een co-lead is ongeveer 8 uur per week bezig met deze functie.
 • Penningmeester (m/v/x): De penningmeester ziet toe op de financiële huishouding van de afdeling en is hier ongeveer 6 - 8 uur per week mee bezig.
 • Algemeen bestuurslid (m/v/x): Er zijn minimaal 2 en maximaal 4 posities beschikbaar voor algemeen bestuursleden. De taakverdeling moeten de bestuursleden onderling invulling aan geven, maar je kunt denken aan de volgende portefeuilles:
  • Secretaris
  • Fractie ondersteuning
  • Campagne
  • Communities
  • Diversiteit & Inclusie
  • Beleid
  • Communicatie

Voor alle posities geldt dat een algemeen bestuurslid ongeveer 6-8 uur per week bezig is met de functie.

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt, wat je gelooft, etc.: we nodigen je van harte uit te reageren.

Voor alle bestuursleden geldt dat zij:

 • de waarden van Volt onderschrijven, evenals het lokale, nationale en Europese beleidsprogramma van Volt. Wij zijn Europees, grassroots, democratisch en inclusief. Affiniteit met Europa is noodzakelijk.
 • geen andere functies binnen Volt vervullen die onverenigbaar zijn met het lokale bestuur (zie artikel 6.4 in de statuten en artikel 2.2 in het HR);
 • minimaal drie maanden lid zijn van Volt voor sluiting van deze vacature;
 • geen lid zijn van een andere politieke (jongeren)organisatie of partij;
 • minimaal 18 jaar oud zijn;
 • beschikbaar zijn voor een periode van twee jaar. De tijdsbesteding zal per periode verschillen. Denk hierbij aan uitvoering van de bestuurstaken, zoals het bijwonen van de bestuursvergadering en het afdelingsbesturenoverleg, maar ook aan aanwezigheid op onze evenementen. De activiteiten vinden veelal 's avonds of in het weekend plaats. 
 • wonen in de regio Zuid-Holland Noord. Kijk in deze lijst om te zien welke gemeenten daaronder vallen;
 • een VOG kunnen overleggen.

Interesse? 
Herken jij jezelf hierin? Ben je enthousiast geworden voor één van de vacatures? Stuur dan  uiterlijk 31 december 2023 je sollicitatie (met een motivatiebrief van één A4 en/of een introductiefilmpje van één minuut en een cv) naar caroline.noothoven@volteuropa.org. Na aankomst van je brief zal de selectieprocedure worden opgestart. 

Procedure
Zodra de sollicitatie binnenkomt, controleert de kandidatencommissie (kancie) of alle benodigde documenten zijn aangeleverd. De kancie beoordeelt de ingezonden sollicitaties, gaat in gesprek met de kandidaten en adviseert het huidige bestuur en de leden over de verschillende motivaties en kandidatenprofielen. Het bestuur stelt vervolgens de kandidaten aan alle leden van Volt regio Zuid-Holland Noord voor. De kandidaten krijgen daarna ook de gelegenheid om zichzelf voor te stellen. De leden kunnen hun stem uitbrengen over de kandidaten, waarna deze al dan niet worden benoemd. Bij het congres op 2 maart 2024 wordt over de benoeming door het congres (de leden) gestemd. 

Meer weten?

Heb je een vraag over de procedure? Neem dan contact op met de kandidatencommissie door te mailen naar caroline.noothoven@volteuropa.org.

Wil je inhoudelijk meer weten over de vacatures? Stuur dan het interim bestuur een mail via zuid-holland@voltnederland.org. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Je bent ook altijd van harte welkom om een keer aanwezig te zijn bij een bestuursvergadering.